Naar de Noordshow in Zuidlaren

Op zaterdag 5 januari organiseerde Gallinova een busreis naar de Noordshow in Zuidlaren, de grootste kleindierenshow van Nederland. Naast een gezellige busrit werd er volop genoten van de prachtige show met bijna 10.000 dieren.Joost en Magda van Leeuwen geven een verslag van de dag:

‘De datum, 5 januari, hadden we groot in de agenda gezet. Onze dag uit van de vereniging Gallinova naar de kleindiershow in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Om 6 uur liep de wekker af, de beesten verzorgen, broodjes smeren en ontbijten. Op weg naar Barneveld haalden we nog twee vrienden op, ook kleindierliefhebbers, die graag mee wilden. Onze chauffeur, Anton Veldhuizen, stond al op parkeerplaats de Vetkamp te wachten met de bus van de KN Travel. Elkaar nieuwjaar wensend stapten we in en precies om half 9 vertrok de bus. Onderweg kregen we koffie verzorgd door Ruurd Pit. Gelukkig geen sneeuwval of gladheid. Na een voorspoedige rit reden we de parkeerplaats bij de hallen op. De toegangskaartjes werden uitgedeeld, gauw naar binnen en natuurlijk eerst kijken bij de dieren die je zelf fokt.

Er was heel veel te zien! Hoenders, dwerghoenders, sier- en watervogels, sierduiven, konijnen, cavia’s en kleine knagers. Bij elkaar bijna 10.000 dieren.

Veel ervan hebben we gezien, alles zien was haast onmogelijk. Ook de stands van de rasverenigingen waren goed vertegenwoordigd. De dag vloog om. Af en toe zag je een bekende bij de dieren, de patat of de hamburgers. Vier uur was het uitkooien van de ingezonden dieren. Omdat er geen dieren zoek waren gingen al snel de deuren open. Tegen half 5 vertrok de bus. Heerlijk dat je niet op het verkeer hoeft te letten na zo’n drukke dag. Voor aankomst op de Vetkamp bedankten we onze chauffeur voor de goede zorgen. Wat een fijne dag en ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn.’